Известие

Collapse
No announcement yet.

ALFA 166 DVD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Въпросът не е за гледане на видео. Представи си колко mp3-ки могат да се качат на едно DVD и да си ги сменяш в движение с ... дистанционното ...
    164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Пинко е показвал тази снимка, но мисля, че мястото й е точно тук и затова ще я покажа отново. Мислете си за следното ...

... и за дистанционното
      164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Коки
        Първоначално публикувано от Connor
        А не може ли, като съм спрял да ги гледам? И защо се захвана само за това, другото не го ли прочете относно цветовете?
        Защото може би не за всички са толкова важни цветовете на монитора и субтитрите и разделителната способност, поради простата причина, че не си седят в колата да гледат пълнометражни филми. Може би просто искат да си пускат клипове и нещо да мърда там за забавление докато слушат музика и вероятно биха желали да постигнат това без да префасонират таблото и да добавят още един монитор. Разни хора - разни идеали

Ми да си купят портативен телевизор или монитор с ТВ в такъв случай.

П.С. Тия глупости дето мислите да ги правите да ви ровят из ICS-a някакви видео входове да се правят, дето ги няма разни свързвания допълнителни модули и еди си какво май-накрая ще излезе повече пари от това, което аз съм направил и най-важното незнаете кой ще бута там и какъв ще бъде крайния резултат, докато при мен мога да сваля този нов панел който съм направил за двд-то и да си сложа старата жабка обратно когато пожелая.

Comment

По стар български обичай вместо да споделяме, почваме да си ги мерим ...

Предлагам да поздравим колегата Connor за положените усилия и да насочим вниманието си в посока на КАК, а НЕ ЗАЩО. В крайна сметка всеки може да прави каквото си иска с колата си.

В допълнение на първия от вариантите, които споделих, ще кажа че не се налага да се бърка в ICS-a. Решението е много елегантно
          164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Намерението ми беше просто да докажа, че това е най-безопасния и нормален вариянт за качествена музика

Comment

Първоначално публикувано от S@gittarius

Предлагам да поздравим колегата Connor за положените усилия и да насочим вниманието си в посока на КАК, а НЕ ЗАЩО. В крайна сметка всеки може да прави каквото си иска с колата си.

В допълнение на първия от вариантите, които споделих, ще кажа че не се налага да се бърка в ICS-a. Решението е много елегантно
              Колега,можеш ли да споделиш как става това да се пусне картинка лесно(имам навигация ),като се има предвид,че не търся качество на изображението.Том и Джери да пусна на децата,добре ще е.
              ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

Намерението ми беше просто да докажа, че това е най-безопасния и нормален вариянт за качествена музика
                Колега, не можеш да докажеш, че нещо е НАЙ, защото всеки търси нещо различно - казах ти: разни хора, разни идеали. Не се учудвай и не се дразни от факта, че един иска едно, а друг - друго.

Евала, за това, което си направил, супер е и най-важното е тебе да те кефи. На редовната среща в неделя, колегата Жоро166 доведе убавицата, на която е монтирал ДВД по същия начин като теб - можеш да видиш снимки в темата със снимките. Неговият монитор е с тъчскрийн и очевидно много го кефи. Сложил си е и усилвател и туба в багажника и вади звук-убиец. Евала и на него. Но не всеки иска това.

Аз например не бих се лишил от част от багажника и затова не ща да слагам туба, въпреки че звукът е много по-добър. Също и не искам да си слагам ДВД отгоре, защото смятам, че ще ми пречи. Ако имам ТВ и ДВД в колата, ще ги ползвам толкова рядко, колкото ползвам и интернет през ЖСМ. Ето защо, по-лошото качество на картината на монитора на ICSа ще ме задоволява напълно, както ме задоволява и качеството на интернета през ЖСМ (което не може да се сравнява с ЛАНаджийския нет на 19 инчов монитор).
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Re: МАЛКО МУЗИКА

Първоначално публикувано от Joro 166
                  ОТКАКТО СЪМ РЕГИСТИРАН ТУК НЕ МОЖАХ ДА ПРИКАЧА НИТО ЕДНА СНИМКА!С УДОВОЛСТВИЕ БИХ ВИ ПУСНАЛ СНИМКИ НА МУЗИКАТА В МОЯТА КОЛИЧКА НО НЕСЕ ПОЛУЧАВА. АКО ИСКАТЕ ДА ВИДИТЕ РЕЗУЛТАТА Л.С. И СРЕЩА НЯКЪДЕ В ЛЮЛИН.
                  ИЗРАБОТКА СТОИКА ДВД 300 ЛВ
                  МОНТАЖ НА ВСИЧКО АЗ
                  СВЪРЗВАНЕ НА ОРИГИНАЛНАТА МУЗИКА КЪМ НОВАТА АЗ
                  ОБЩТА СТОЙНООТ НА МУЗИКАЛНАТА ДОБАВКА
                  УСИЛВАТЕЛ 500 ЛВ
                  УСИЛВАТЕЛ 400 ЛВ
                  КАБЕЛИ + 130 ЛВ
                  ГОВОРИТЕЛИ ВРАТИ 320 ЛВ
                  ДВД PIONEER 1750 ЛВ
                  2 БР. 12" PIONEER В БАГАЖНИКА 280ЛВ
                  КУТИЯ 60ЛВ
                  ТЕПИХ 20
                  ДРУГИ 100ЛВ

СКОРО ЩЕ ИМА И ПРОМЯНА В БАГАЖНИКА ЩЕ ИМА МАЛКО ИЗГРАЖДАНЕ И ПРЕМАНВАНЕ НА ОРИГИНАЛНИТЕ КОРИ
                  Да помогнем на колегата, ето снимките на неговата 166, които направих в неделя:

Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки
                    ... Даже и да имаш такъв видео вход цветовете на този монитор са ограничени и няма да го гледаш това нещо, като хората а за субтитри да не говорим...
                    Е ти па като ше почнеш да гледаш филми със субтитри докато караш
                    Ми като е въпрос на вкус не беше нужно да ми вменяваш какво ще искам и какво не

Comment

[quote=митко]
                      Първоначално публикувано от "S@gittarius":298ece12

Колега,можеш ли да споделиш как става това да се пусне картинка лесно(имам навигация ),като се има предвид,че не търся качество на изображението.Том и Джери да пусна на децата,добре ще е.[/quote:298ece12]

Трябва да се извади ICS-a от козолата, без да се разглобява самия ICS. Трябва да се осигури достъп до съединителите му отзад и по специално черния и зеления. От единия се ползват входовете за RGB и Sync, а от другия входовете за звука и активация на входа. Както споделих по-напред в темата аудио входът е моно, но това не е голям проблем.
                      По-интересен е изборът на DVD плеър. Сигналът, който може да се подаде на ICS-a e RGB+Sync, което е рядкост за тези устройства. Но с преобразувател Composite -> RGB+Sync този проблем се решава. За самия плеър може да се развинти голяма фантазия, особено ако се вземе такъв с USB, MMC и т.н. ... Заедно с дистанционното това се превръща в една истинска глезотия .
                      За сега разполагам само със схемите и желанието, но ми липсва време да го направя. Но се надявам скоро и това да намеря. Аз нямам навигация и съм търсил решение за моята ситуация. Но тъй като навигацията има отделен RGB вход, който е независим от този, за който говоря съм сигурен, че няма проблем да се реализира и при наличие на навигация. Но пак ще повторя, че активирането на TV входа изключва останалите визуални функции на екрана, докато TV входа е активен.
                      А относно притесненията за цветовете, то това си е true colour дисплей. Погледнете си емблемата при пускане на ICS-a и няколкото филмчета във Vbox7 .
                      Мога да ти пратя схемите, за които споменах.
                      164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от S@gittarius
                        Ако може,схемите ще съм благодарен!

Comment

[quote=S@gittarius][quote="митко":3qq48wvs]
                          Първоначално публикувано от "S@gittarius":3qq48wvs

Колега,можеш ли да споделиш как става това да се пусне картинка лесно(имам навигация ),като се има предвид,че не търся качество на изображението.Том и Джери да пусна на децата,добре ще е.[/quote:3qq48wvs]

Трябва да се извади ICS-a от козолата, без да се разглобява самия ICS. Трябва да се осигури достъп до съединителите му отзад и по специално черния и зеления. От единия се ползват входовете за RGB и Sync, а от другия входовете за звука и активация на входа. Както споделих по-напред в темата аудио входът е моно, но това не е голям проблем.
                          По-интересен е изборът на DVD плеър. Сигналът, който може да се подаде на ICS-a e RGB+Sync, което е рядкост за тези устройства. Но с преобразувател Composite -> RGB+Sync този проблем се решава. За самия плеър може да се развинти голяма фантазия, особено ако се вземе такъв с USB, MMC и т.н. ... Заедно с дистанционното това се превръща в една истинска глезотия .
                          За сега разполагам само със схемите и желанието, но ми липсва време да го направя. Но се надявам скоро и това да намеря. Аз нямам навигация и съм търсил решение за моята ситуация. Но тъй като навигацията има отделен RGB вход, който е независим от този, за който говоря съм сигурен, че няма проблем да се реализира и при наличие на навигация. Но пак ще повторя, че активирането на TV входа изключва останалите визуални функции на екрана, докато TV входа е активен.
                          А относно притесненията за цветовете, то това си е true colour дисплей. Погледнете си емблемата при пускане на ICS-a и няколкото филмчета във Vbox7 .
                          Мога да ти пратя схемите, за които споменах.[/quote:3qq48wvs]

А как става превключването между картината на двд-то и стандартните показания на дисплея. Може би като се пусне двд-то автоматично се пуска на дисплея и картината от него ?
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Comment

[quote=митко]
                            Първоначално публикувано от "S@gittarius":2q0nv7np
                            Ако може,схемите ще съм благодарен![/quote:2q0nv7np]
                            Дай някакъв адрес.
                            164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

А как става превключването между картината на двд-то и стандартните показания на дисплея. Може би като се пусне двд-то автоматично се пуска на дисплея и картината от него ?
                              Има два начина да се постигне това:
                              • - механично, с превключвател, който да подаде маса на един от входовете. Ето пример за този вариант
                                - автоматично при включване на плеъра
                              За сега не съм виждал втория вариант реализиран, но знам как може да се направи. Живот и здраве, ако го реализирам, ще споделя как става.
                              164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

[quote=S@gittarius][quote="митко":219xibz8][quote="S@gittarius":219xibz8]
                                Мога да ти пратя схемите, за които споменах.[/quote]
                                Ако може,схемите ще съм благодарен![/quote:219xibz8]
                                Дай някакъв адрес.[/quote:219xibz8]
                                [email="europa_d@abv.bg"]europa_d@abv.bg[/email]

Comment

Working...
                                X